Release Datum: Juni 2010 (DVD)

 

U2 360° At The Rose Bowl was een van de hoogtepunten van de U2 360° concertreeks in 2009, die U2 in het kader van hun album No Line on The Horizon langs de grootste stadions ter wereld voerde. Het concert in The Rose Bowl te Pasadena, Californië, was het grootste concert van de tour in 2009, en het grootste concert dat U2 ooit gaf op Amerikaans grondgebied met een publiek dat bestond uit meer dan 97.000 fans.

U2 360° At The Rose Bowl werd op 25 oktober 2009 met 27 camera’s gefilmd in HD en geregisseerd door Tom Krueger met wie U2 al eerder samenwerkte voor U23D, de eerste live action 3D concertfilm opgenomen tijdens de Vertigo Tour.

Tegelijkertijd was de show ook op zeven continenten live te volgen via YouTube. Het eerste stadionconcert dat van begin tot eind live online gestreamed werd, genereerde binnen een week meer dan 10 miljoen views. Het volledige concert werd maar liefst in 18 landen uitgezonden. Na het concert stroomden de reacties dan ook binnen op YouTube. Bij aanvang van het concert bedankte Bono niet alleen alle concertgangers in Amerika, maar ook alle mensen die vanachter hun computer het concert bijwoonden. U2 bracht 24 nummers, waaronder "Beautiful Days", "Vertigo", "One" en "With or Without You”. Waarschijnlijk ontbreekt "Breathe" op de DVD en is als optie verkrijbaar in de extra's van de 2 DVD edities.
 

Het concert U2360 At The Rose Bowl is verkrijgbaar in de volgende 4 edities:

 

(Klik op een van de edities voor meer info)