U2: Songs Of Experience

Op vrijdag 1 december komt het nieuwe U2 album, getiteld ‘Songs Of Experience’ uit. Op dit veertiende studioalbum van U2 staan dertien tracks, waaronder de nieuwe single ‘Get Out Of Your Own Way’. In augustus jl. plaatste de band al een video op Facebook van albumtrack ‘The Blackout’. In september kwam de eerste officiële single uit, ‘You’re The Best Thing About Me’. Op de luxe edities staan komen extra nummers. 

  1. Love Is All We Have Left
  2. Lights of Home
  3. You're The Best Thing About Me
  4. Get out of Your Own Way
  5. American Soul
  6. Summer of love
  7. Red Flag Day
  8. The Showman (Little More Better)
  9. The Little Things That Give You Away
  10. Landlady
  11. The Blackout
  12. Love Is Bigger Than Anything in Its Way
  13. 13 (There is a Light)
  14. Ordinary Love (Extraordinary Mix) (Deluxe Version) 
  15. Book Of Your Heart (Deluxe Version) 
  16. Lights in Front of Me (String Arrangement) (Deluxe Version) 

» Standaard CD-editie (Jewel-Case)
» Deluxe CD-versie (Custom Sleeve) met extra nummers
» Standaard Vinyl-versie
» Deluxe Vinyl-Versie (Box met drie vinyls met extra nummers)

Het album ‘Songs Of Experience’ is geïnspireerd op het advies dat Bono ontving van de Ierse dichter, schrijver en emeritus professor Brendan Kennelly, namelijk: “…write as if you’re dead”. Het resultaat is een intiem werk, een collectie van persoonlijke brieven aan mensen en over plekken, die Bono na aan het hart liggen, waaronder familie, vrienden, fans en ook zichzelf. ‘Songs Of Experience’ vormt een tweeluik met het in 2014 uitgebrachte ‘Songs Of Innocence’. Beide albumtitels zijn vernoemd naar een verzameling gedichten, gebundeld onder de titel ‘Songs Of Innocence and Experience’ van de 18e eeuwse Engelse dichter William Blake.

‘Songs Of Experience’ is opgenomen in Dublin, New York en Los Angeles en geproduceerd door Jacknife Lee en Ryan Tedder, samen met Steve Lillywhite, Andy Barlow en Jolyon Thomas. 

Anton Corbijn

De Nederlandse fotograaf Anton Corbijn is opnieuw verantwoordelijk voor het artwork van het nieuwe album U2. De cover van het album, een portret van twee tienerkinderen (Eli Hewson en Sian Evans) van de Bono en The Edge.