Release datum No Line On The Horizon: Maart 2009

No Line on the Horizon is de titel van het twaalfde studioalbum van U2. In de week van 18 augustus 2008 verschenen er al nummers van het nieuwe album op internet. Deze nummers waren bij Bono's vakantiehuis in Eze door een vakantieganger opgenomen, die ze vervolgens op YouTube plaatste. Het album zal op 2 maart 2009 verschijnen, dit maakte U2 op 19 december 2008 bekend via hun website u2.com. Er komen 4 edities uit:

No Line On The Horizon (Jewelcase) -CD

Gewone standaard versie van het nieuwe album van U2 - No Line On The Horizon in een jewelcase verpakking. Het album is geschreven en opgenomen op verschillende locaties. No Line On The Horizon is het twaalfde studio album en U2's eerste release sinds How To Dismantle An Atomic Bomb (2004), waarvan wereldwijd meer dan 9 miljoen exemplaren zijn verkocht. In 2007 zijn de sessies voor het album begonnen in Fez (Marokko) waarna de band terugging naar de eigen studio in Dublin om vervolgens de beroemde Platinum Sound Recording Studios in New York in te duiken en ook nog eens de Olympic Studios in London aan te doen. Brian Eno en Danny Lanois tekenen voor de productie van het album, additionele productie is gedaan door Steve Lillywhite.

Label Island
Uitvoerende(n) U2
UitvoeringCd (album), 1 disk
Verpakking JewelCase
Releasedatum 27 februari 2009
EAN 0602517960374

No Line On The Horizon (Box) (speciale uitgave) -CD + DVD

BeschrijvingSpeciale luxe versie van het nieuwe album van U2 - No Line On The Horizon verpakt in een prachtige box. Inclusief dvd met een exclusieve film van Anton Corbijn, een 64 pagina tellend boek en een poster.

Label Island
Uitvoerende(n) U2
Uitvoering CD + DVD, 2 disks
Verpakking Box
Releasedatum 27 februari 2009
EAN 0602517960978
No Line On The Horizon (Digipack) -CD

No Line On The Horizon (Digipack) -CD

Speciale versie van het nieuwe album van U2 - No Line On The Horizon in een digipack verpakking. Inclusief een bonustrack, 36 pagina tellend boekje en een poster. Ook krijg je toegang om een exclusieve film van Anton Corbijn te downloaden.

Label Island
Uitvoerende(n) U2
Uitvoering Cd (album), 1 disk
Verpakking DigiPack
Releasedatum 27 februari 2009
EAN 0602517960282

No Line On The Horizon (Magazine) (speciale uitgave) -CD

Speciale versie van het nieuwe album van U2 - No Line On The Horizon in een magazine verpakking. Inclusief een 60 pagina tellend magazine. Ook krijg je toegang om een exclusieve film van Anton Corbijn te downloaden.

Label Island
Uitvoerende(n) U2
Uitvoering Cd (album), 1 disk
Releasedatum 27 februari 2009
EAN 0602517960312

Bij de eerste persing wordt een booklet meegegeven dat de unieke band van U2 met de Nederlandse fan en Nederland door de tijd beschrijft. In U2 & NL volgen we de groep vanaf de allereerste keer in de Hilversumse KRO-studio tot aan de reeks uitverkochte ArenA's een kwart eeuw later. Ooggetuigen en direct betrokkenen vertellen over de eerste clubtours, de doorbraak op Pinkpop '81, het eerste grote hitsucces van I Will Follow (live opgenomen in Hattem!) en de groei naar stadions en wereldfaam. Wat doet een interviewer als Bono zegt dat 'ie naar de sauna wil? Hoe raak je verkleed als verjaardagstaart op het ZOO TV-podium in de Kuip? Waarom stond Bono bij Herman Brood voor de deur met een enorme cactus? En hoe kan het toch dat 's werelds grootste rockgroep elke tournee weer uitgebreid de tijd neemt voor dit hele kleine stukje aarde? 64 pagina's, met voorwoord van U2 manager Paul McGuiness en nooit eerder gepubliceerde foto's van de begintijd van U2.