Alle info over het nieuw album >>>

Vandaag is bekend geworden dat U2 op vrijdag 1 december a.s. een nieuw album, getiteld ‘Songs Of Experience’ uitbrengt. Op dit veertiende studioalbum van de Ieren staan dertien tracks, waaronder de nieuwe single ‘Get Out Of Your Own Way’. In augustus jl. plaatste de band al een video op facebook van albumtrack ‘The Blackout’. In september kwam de eerste officiële single uit, ‘You’re The Best Thing About Me’.

Het album ‘Songs Of Experience’ is geïnspireerd op het advies dat Bono ontving van de Ierse dichter, schrijver en emeritus professor Brendan Kennelly, namelijk: “…write as if you’re dead”. Het resultaat is een intiem werk, een collectie van persoonlijke brieven aan mensen en over plekken, die Bono na aan het hart liggen, waaronder familie, vrienden, fans en ook zichzelf. ‘Songs Of Experience’ vormt een tweeluik met het in 2014 uitgebrachte ‘Songs Of Innocence’. Beide albumtitels zijn vernoemd naar een verzameling gedichten, gebundeld onder de titel ‘Songs Of Innocence and Experience’ van de 18e eeuwse Engelse dichter William Blake.

‘Songs Of Experience’ is opgenomen in Dublin, New York en Los Angeles en geproduceerd door Jacknife Lee en Ryan Tedder, samen met Steve Lillywhite, Andy Barlow en Jolyon Thomas. De cover van het album, een portret twee tienerkinderen (Eli Hewson en Sian Evans) van de bandleden, is van de hand van Anton Corbijn.

‘De Wild ontmoet U2’ op NPO 1
Op zaterdagavond 11 november om 22.20 uur zendt NPO 1 het interview uit dat NPO Radio 2-dj Ruud de Wild met U2 had in São Paulo, Brazilie, waar de band ‘The Joshua Tree 2017’ tour afsloot. In ‘De Wild ontmoet U2’ praat Ruud met Bono en The Edge over de band, hun wereldwijde succes, de muziekindustrie en hun nieuwe album ‘Songs of Experience’. Aansluitend op het interview wordt op NPO 3 het concert ‘iNNOCENCE + eXPERIENCE’ van U2 uit 2015 uitgezonden.

Live
Komende zomer voert U2’s ‘eXPERIENCE + iNNOCENCE’ tournee langs verschillende staten in Noord-Amerika. Binnenkort worden meer tourdata bekendgemaakt.

Tracklist ‘Songs of Experience’:

Love Is All We Have Left
Lights of Home
You’re The Best Thing About Me
Get out of Your Own Way
American Soul
Summer of love
Red Flag Day
The Showman (Little More Better)
The Little Things That Give You Away
Landlady