Bono heeft de nummers voor het nieuwe album van U2 geschreven alsof het hun laatste plaat wordt. In de laatste jaren drong het steeds vaker tot de 57-jarige zanger door dat hij sterfelijk is.

Ruud de Wild belt tijdens de uitzending met Bono, want waar gaat de nieuwe single en het album eigenlijk over? "Het zit vol met uitdagende vreugde," zegt Bono. Het album heeft wel een serieuze insteek. "We hebben dit album geschreven met de insteek: wat als het de laatste is... Het zijn brieven aan de mensen waar ik van hou. Mijn vrouw, dochters, zonen en het publiek." 'You're The Best Thing About Me' gaat over de vrouw van Bono. Hij vertelt: "In U2 zitten is een beetje als een onderdeel van een voetbalteam zijn. Mensen houden van je of ze haten je, maar iedereen houdt wel van mijn vrouw. Zij is het beste deel van mij." Dat vertelt hij in een interview met Ruud de Wild op NPO Radio 2.

"Je hebt vast gehoord dat ik van mijn fiets ben gevallen in Central Park", zei Bono over zijn ongeluk eind 2014 waarbij hij zijn hand brak. "Er is echt helemaal niets cools aan van je fiets vallen, het is geen motor. En daarna heb ik nog een paar van dit soort situaties gehad."

Het nieuwe album Songs of Experience komt waarschijnlijk op 1 december uit.