U2

Reizen met het openbaar vervoer

In de buurt van de Amsterdam ArenA liggen twee treinstations: Amsterdam Bijlmer ArenA en Duivendrecht. Beide stations liggen op loopafstand. Zowel intercity's als sprinters met verbindingen vanaf onder meer Schiphol, Utrecht Centraal, Ede-Wageningen, Arnhem, Nijmegen, Eindhoven, Gouda en Rotterdam stoppen op deze stations. Kom je vanuit de richting Schiphol, Almere en Amersfoort, neem dan de trein naar station Duivendrecht. Reis je vanuit de richting Utrecht Centraal, neem dan de trein naar station Amsterdam Bijlmer ArenA.

In beide richtingen is er geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA.  Op 29 en 30 juli staan er spoorwerkzaamheden gepland op het traject Amsterdam Centraal - Amsterdam Bijlmer ArenA. Tussen beide stations rijdt het GVB met extra metro's. Per metro is de Amsterdam ArenA goed bereikbaar. Neem vanaf Centraal Station metrolijn 54 (richting Gein) en stap uit bij station Bijlmer ArenA.

Ook met stads- en streekbus kun je de Amsterdam ArenA bereiken. Jouw route kun je plannen met de 9292 OV planner.

Touringcar
Tijdens concerten kun je gebruik maken van georganiseerd touringcar vervoer van TripTicket. TripTicket heeft verschillende opstaplocaties door het hele land. Bekijk de mogelijkheden hier.

Reizen met de auto

Indien je met de auto reist adviseren wij je om ruim op tijd te vertrekken en om het gebied in te rijden via de S112/Gooiseweg, vanaf daar wordt je verder verwezen naar een geschikte parkeerlocatie.  Ook kun je slim gebruik maken van het P+R netwerk in Amsterdam.

Amsterdam ArenA ligt in het hart van Amsterdam Zuidoost, omringd door de snelwegen A1, A2, A9 en A10. Vanuit alle richtingen zoek je de A2 op om in Amsterdam Zuidoost uit te komen. Volg vervolgens "ArenAPoort" en de aanwijzingen op de verkeersborden. Druk op de weg? Let op de elektronische borden boven de weg, en volg de aanwijzingen op van verkeersregelaars. 

Op 29 en 30 juli is de A10 (west) afgesloten tussen S102 en knooppunt De Nieuwe Meer door werkzaamheden. Houd rekening met extra reistijd door omleidingen via de A5. A9 en A4. Kijk voor meer informatie op vanAnaarBeter.nl

Verkeersdrukte verwacht 
In verband met evenementen in het gebied rondom de Amsterdam ArenA wordt er 29 en 30 juli verkeersdrukte verwacht. We raden je aan om op tijd te vertrekken en de juiste verkeersborden op te volgen.

Parkeren
Parkeren kun je op een van de openbare parkeerlocaties rondom Amsterdam ArenA. Op de website van Amsterdam ArenA vind je een plattegrondje van alle parkeerlocaties. Voor P1 (de garage onder Amsterdam ArenA) is het evenemententarief 20 euro en voor P2 t/m P19 is het tarief 12 euro.

Bezoekers die slecht ter been zijn en per auto naar het concert komen, raden wij af om op P2 te parkeren. Tussen deze parkeergelegenheid en Amsterdam ArenA bevindt zich namelijk een voetgangersbrug. 

Mindervalide parkeerplaatsen
Er zijn speciale gehandicapten parkeerplaatsen in parkeergarage P1. Tijdens evenementen wordt bij het inrijden gecontroleerd op een Europese Gehandicapten kaart. Het tarief is 20 euro per voertuig tijdens evenementen.

Fiets, scooter en motor
Er is een fietsenstalling op het voorplein van de Villa ArenA, tegenover Hoofdingang E van de Amsterdam ArenA. Tijdens evenementen kun je jouw fiets of brommer hier tegen een gereduceerd tarief van 2 euro stallen. Jouw motor kun je kwijt op het trottoir van P6.

Parkeerticket kopen
In samenwerking met de Gemeente Amsterdam biedt Ticketmaster de mogelijkheid om vooraf een parkeerticket te kopen voor concerten in de Amsterdam ArenA. Hierdoor ben je zeker van een parkeerplek, reken je van tevoren af en kun je onbezorgd genieten van het concert zonder te hoeven haasten of in de rij te staan bij de betaalautomaat van de parkeergarage. Bestel hier jouw parkeerticket.

Veelgestelde vragen

Wat is het tijdschema van het concert van U2?
17:00 uur - Deuren open
19:00 uur - Noel Gallagher's High Flying Birds
19:55 uur - Pauze / changeover
20:40 uur - U2
23:00 uur - Verwacht einde 

Dit tijdschema is onder voorbehoud en hiervan kan worden afgeweken door de artiest. Houd onze website in de gaten voor de laatste wijzigingen en het laatste nieuws.

Mag ik ook later naar binnen?
De deuren blijven de hele avond open, je hoeft dus niet voor een bepaald tijdstip binnen te zijn.

Mag ik mijn rugzak mee nemen? 
Nee, het is niet toegestaan om grote tassen of rugzakken mee naar het stadion te nemen. Handtassen met een maximaal A4 formaat zijn uitgezonderd. Tassen groter dan een A4 zijn niet toegestaan, dus laat die thuis.  Er is ook geen inbewaringname of een garderobe aanwezig, het is dus helaas niet mogelijk om tassen achter te laten. Op Amsterdam CS is een zeer beperkt aantal kluisjes beschikbaar. 

Bij de entree wordt gefouilleerd en wordt de inhoud van alle handtassen gecontroleerd. Op mojo.nl/voorwerpen vind je een overzicht van voorwerpen die je niet mee mag nemen naar concerten.

Wat mag ik niet meenemen het stadion in?
Op mojo.nl/voorwerpen kun je een lijst vinden van voorwerpen die je niet mee mag nemen naar concerten. In het geval van de concerten van U2 is het ook niet toegestaan om tablets mee te nemen de zaal in.

Hoe kan ik betalen in de Amsterdam ArenA?
De Amsterdam ArenA is een cashless stadion. In het stadion kun je alleen betalen met PIN (contactloos), Master Card, Visa, Visa Electron, AmEx en VPay.

Mag ik zelf eten & drinken meenemen?
Nee, tenzij je hier een medische verklaring voor hebt. Meer info kun je vinden op mojo.nl/voorwerpen. Op het terrein is overigens de mogelijkheid om eten en drinken te kopen.

Wat kan ik in het stadion eten?
Bij de verkooppunten van Catering Club kun je terecht voor snacks als broodjes hamburger, patat en broodjes kroket. De Vemo Catering kiosken verkopen vers belegde broodjes. Bij Mr. Long kun je terecht voor Vietnamese loempia’s, pansit, Kip Kung Fu, broodjes saté, hete kip en sushi.

Waar kan ik kolven?
Kolven kan bij de EHBO.

Waar zijn de toiletten?
Toiletten zijn snel bereikbaar vanuit elk vak en goed aangegeven. De gehandicaptentoiletten bevinden zich bij Hoofdingang E.

Hebben jullie informatie over de VIP tickets?
Kopers van de Hot Tickets en VIP party hebben inmiddels alle praktische info  ontvangen van onze partner Tuned Hospitality. Mocht je deze info niet hebben ontvangen, dan kun je contact met hen opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kaartkopers van (RED) Zone tickets kunnen hun kaarten en pakketten op de dag van het concert ophalen bij de zaal met hun legitimatiebewijs. Alle details over de exacte afhaallocatie en tijdstip worden drie dagen voor het concert per mail toegestuurd. Neem contact op met Ticketmaster wanneer je deze informatie niet hebt ontvangen 3 dagen voor het concert. 

De kaarten kunnen alleen worden opgehaald op vertoon van een geldig legitimatiebewijs van de persoon die de kaarten heeft aangeschaft. Het is niet mogelijk om de tickets af te halen en vervolgens door te geven aan iemand anders. Kaarten zijn niet geldig als ze via een derde partij zijn aangeschaft.

Waar kan ik de merchandise vinden?
Er zijn diverse merch stands in de ArenA, zowel op de ringen als achteraan op het veld.


Read more at https://www.mojo.nl/amsterdam-arena/#2kr0VIkSMUCQH1UR.99