eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour (2018)

Tour: eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour
Leg: Leg 2 (Europa)
Datum:Zaterdag 1 september 2018
Land: Duitsland
Stad: Berlijn
Locatie: Mercedes-Benz-Arena

Setlist:

The Blackout
Lights Of Home
I Will Follow
Red Flag Day
Beautiful Day

U2 heeft zaterdagavond zijn tweede concert in Berlijn voortijdig moeten afbreken. Bono raakte al na enkele nummers zijn stem kwijt.

De eerste show in de Mercedes-Benz Arena verliep nog vlekkeloos.  Al bij de vierde song Red Flag Day kreeg de 58-jarige Bono geen noot meer uit zijn keel en kon het publiek niets meer horen.

Bono probeerde het nog even, maar na de hit Beautiful Day moest hij het concert definitief staken. ,,Ik ben mijn stem verloren," zegt de zanger op videobeelden die aanwezigen concertgangers inmiddels op YouTube hebben gezet. ,,Tien minuten geleden zong ik nog als een vogel, dus ik weet niet wat ik nu moet doen." Hij klaagt verder over rook die hij op het podium heeft geïnhaleerd.

Het 17.000 koppige publiek in de Duitse hoofdstad reageert sportief. ,,Come on Bono! Bono we houden toch van je," klinkt er uit de zaal als hij het na de eerste keer stilleggen nog een keer probeert bij Beautiful Day. Maar het lukt niet meer. Hoewel hij het nummer, duidelijk op halve kracht, nog bijna afmaakt, lukt het niet. ,,It's a beautiful day, I'm so sorry," zingt hij op het eind.

Uiteindelijk keerden de vier bandleden niet meer terug. Volgens bezoekers zou Bono mogelijk last hebben gekregen van de rookmachines.

De tour werd een aantal dagen later in Keulen voortgezet.