Tour: 360° Tour
Datum: dinsdag 21 juli
Land: Nederland
Stad: Amsterdam
Locatie: Amsterdam Arena (website)

De Amsterdam ArenA is een sportstadion met plaats voor 51.628 toeschouwers[1] in Amsterdam. Daarmee is het het grootste stadion van Nederland. Sinds 14 augustus 1996 is het de thuisbasis van de voetbalclub AFC Ajax. Ook de american footballers van Amsterdam Admirals speelden er hun thuiswedstrijden.

De Amsterdam ArenA en Stadion Feijenoord zijn de enige Nederlandse stadions met een 5-sterrenstatus bij de UEFA. Dit is de hoogste status die een voetbalstadion kan hebben. Negentien andere Europese stadions hebben deze status. Het stadion is ook het op drie na steilste van Europa: 37 graden.

Architect Rob Schuurman ontwierp de ArenA. Er ging een ontwerpfase van tien jaar aan vooraf. Opmerkelijk voor een project van deze omvang en vernieuwing, werd het binnen de begroting opgeleverd. Schuurman bouwde ook het olympisch stadion van Tunesie, het 'Stade de 7 Novembre' in Tunis. Schuurman is officier in de Orde van Oranje Nassau.

De Amsterdam ArenA werd op 14 augustus 1996 tijdens een grootse openingsceremonie door Koningin Beatrix geopend. Hierbij zong Trijntje Oosterhuis de speciaal voor deze ceremonie geschreven hymne De zee. Ajax heeft 202 miljoen gulden uitgegeven voor het stadion.

VoorprogrammaSnow Patrol

Set List:
1.Breathe
2.No Line On The Horizon
3.Get On Your Boots
4.Magnificent
5.Beautiful Day
6.Elevation (Tour debuut)
7.Desire / Billie Jean (snippet) / Don't Stop 'Til You Get Enough (snippet)
8.Stuck In A Moment You Can't Get Out Of
9.One
10.Until The End Of The World (Tour debuut)/ Break On Through (snippet)